Uku love

Hallå allihop. Har vart lite dålig på det här med bloggandet ett tag nu, men jag skyller det på att jag lyckats fixa mig ett liv eller nåt. Midsommar var perfekt. Vi firade på landet i Södehamn med tjocka släkten och gamla bekanta. Markus har ju skaffat knoddas också så alla försökte få den lilla krabatens uppmärksamhet. Själv verkade han dock mest vilja gå upp och ner för trappan vid altanen och smitta alla med sitt lilla babyskratt.

Nu är det seglarläger som gäller om mindre än 3 timmar och jag är laddad upp till öronen med uku-sånger och våtdräkt. Simma lugnt där ute så hörs vi när livet lugnar sig igen ;)

Juste, det blir svårt med den 7:e tror jag Robert, väktarutbildningen slutar 1700 den 7:e.

/Djäfvul

..gjorde ett kräk-ljud och käkade upp sin blodapelsin!

Fan vad jag skriver illa har jag märkt när jag läser igenom mina inlägg! Lovar att bättra mig!

Fick i veckan reda på att Expert, som plåster på såren, kommer att skänka mig min Mp3-spelare! Så sjukt soft, tummen upp åt dem!

Imorgon är det midsommar, hoppas ni där ute kommer få det iaf hälften så roligt som jag!

Ses i dimman
// Tom Tit

At the factory....

Gjorde första passet på den omtalade linje 3 på Dafgårds idag... Helt sjukt, stället har inte rört sig en tum sen jag slutade i Augusti förra året, samma gnäll om samma folk och samma maskiner... Rätt tråkigt faktiskt, och jag fick så mycket minnen och konstiga känslor... Kändes sjukt konstigt.

Idag drog vi en snabb tripp till Junkyard, som tur var är ju min plånbok snodd från Hultan så det blev billigt! Fles grinade en massa dock över att vi snodde hans bil medans han stod och kissade i väggrenen för att komma tillbaka typ 5 minuter senare... Sjukt roligt! Har även styrt upp midsommar som blir en trevlig lite lugnare tillställning. Jag har blivit sång ansvarig så snapsvisor mottages med glädje!

Nu ska jag gå och sova och ladda för ännu en dag med Billys panpizza!

Jag frågade snällt chefen om jag fick skriva under anställningsbeviset med pseudonymet "Billy Wahlström"... Men det fick jag tydligen inte...

Er hängivne
//Billy

Promoe goes Barry White...

Efter över 200 mil har nu Armageddon nått sin slutdestination, man kan lätt tro att det är skroten men inte, den stolta motorn hammrar vidare! Det har säkert självdött några av de en gång så ärofyllda 110 hästarna, men lite svinn får man räkna med!

Mycket hände på Hultan som man kan förstå, det blev mycket jobb och lite öl. Men kul som satan var det! Sjukt värt! Efter ett 18h långt humpar pass med konkandet av 5 lastbilar fulla med stärkare och annat skräp kan jag meddela att jag stått på scen sammtidigt som Ozzy Osbourne! Shit vad patetiskt det lät....

Nu är jag som sagt hemma igen och nu är det bara att ladda för en sommar med få hämmningar och mycket kvalitativa aktiviteter... Imorgon 0800 ska jag stämpla in på första passet på Billys fabriken! Can't wait...

Har precis författat ett mkt argt brev till Expert då dom utan antydan till baktanke har totalt kört ner sig i skiten... Min mp3 befinner sig efter 1001 samtal och många om och men på Slemmis i Luleå... Not good! Får se hur denna historian slutar...

Yours truly!
 //Mjäla


Utrikes

Akta er för Little Bagdad :P

http://www.nytimes.com/2007/06/13/world/europe/13sweden.html?_r=3&ref=world&oref=slogin&oref=slogin&oref=slogin

"Sweden grants asylum to all Iraqis except those from the relatively stable Kurdish areas, and the immigration authorities do not even register their religious affiliation."

Prr

Sitter hos Manne efter en sån där riktigt spontan gårdagskväll. Ringde Manne igår och frågade vad som hände i världen. Det var grillning i göringen så jag hängde på. Några kabnoss och vad hetere vad hetere senare hade vi hamnat på fest hos Steek. Blev en sjukt bra kväll och jag lyckades som vanligt falla in i lumpenprat med en mp, men det avvärjdes till slut och det blev mycket snack om den kommande inspelningen av södertäljes bästa zombiefilm någonsin.

Billiga kycklingfiléer på ICA

Sitter hos farsgubben och lyssnar på Tom Waits. Han har flytt till England ett tag och jag har tillräckligt många andra måsten för att ta tag i lite bloggande istället. Det har ju hänt en hel del sen roadtripen. Fyllde år i lördags och det firades med en förvånansvärt bra dag. Hängde på Långholmen först där Skrattstock hade slagit sig ner dagen till ära. Magnus Betnér och Schyffert var sjukt bra som vanligt. Skrattade så jag hade träningsvärk i magen och höll på att sätta min fulgrogg i halsen ett par gånger. Efter det bangade sällskapet på att gå ut, så jag kilade iväg till Ina istället. Brorsan ringde och ursäktade att han inte kunde komma in till stan för att hans polare hade spelning i Huddinge. What the hell tänkte jag och Ina och stack iväg till Huddinge (som hon ansåg låg ungefär lika långt bort som Nya Guinnea). När vi kom dit tackade bandet just för en grym spelning. Efter att ha klämt in oss i en alldess för liten bil hamnade vi så småningom på hemmafest i Tullinge. Måns kom ut med pendeln också och det blev ändå rätt trevligt till slut.

Annars har det vart mycket hängande på båtbygget på senaste tiden. Har inte riktigt kunna låta bli att köra på Mjälas förslag och börja säga emot Benich så mycket som möjligt. Man kanske inte kan lära gamla hundar sitta fint men det är iaf kul att höra dom skälla.

Idag blir det teoriprovsträning och finmiddag med Hairy. Just fasen Rob, jag har lite av dina grejer, ett minneskort och en tisha om jag inte minns fel.

Etch-A-Sketch

Fan Elias... Vi har ett tag kvar tills vi är uppe i den kalibern....



//Degen

Han dök som en räktrålare...

Har nu spenderat ett par dagar med brorsan, kan säga att det har varit varma dagar med mycket bad och bronzning utan dess like! Stämmningen är på topp och livet leker, har till och med lyckats med att klämma in en fest på Marsta 3,5:or och sen utgång på den lokala nattklubben Platå, helt i gängse Cleo rutin... Fast värre!

Var igår på en liten avstickare till söderköping och käkade glass, ge mig att jag köpt en glass för 100 spänn! Helt sjukt! Men man fick ju en mäktig pappersmexicanare på köpet! Im all in!

Nu har jag laddat brorsans kyl med bärs och ravioli, ses i leran på Hultan!

Veckans filmtips är A Mighty Wind, se och njut! Veckans filmvarning är The Wild One, enda bra i filmen var citatet av Marlon Brando:

Tjejja: Hey what does BRMC stand for?
Marlon: Black Rebel Motorcykle Club!
Tjejja: So what do you rebel against?
Marlon: What have you got?

// Mjäla

Roadtrip

Roadtripen är officiellt slut. Jag och Robert sitter hos min käre far i Salem och filosoferar över resan. Idag vart också en sjukt bra dag för övrigt. Vi slaggade hos Mynge över gårdagsnatten, drog in tidigt till stan och njöt av brännande sol. Första målet var Topman där Ina jobbade idag. Jag kittade upp mig på en ny t-shirt eftersom alla mina kläder är kvar i Luleå. Sen vart det att ränna runt på stan lite och avslutningsvis fika med Roberts syssling.

Här kommer en redogörelse över roadtripen (bilder kommer eftersom):

Dag 1

Lördag morgon drar Armageddon ut på vägarna med två asfaltstörstande studentender. Efter lite sista småplock i Luleå blev första anhalten Skellefteå. Nu kanske ni klurar på vad sjutton man ska i Skellefteå och göra, det här kräver ett litet utlägg för att förklara.

 

När man åker genom Norrland finns det inte så mycket storstäder och maffiga partyställen att besöka. Vi skulle inte velat åka till sådana även om de fanns längs vägen, dessutom har de Calskrove i Skellefteå. Calskrove är en av de mest udda och (på Luleå Tekniska Univesrsitet) kände delikatessen man kan få för under en hunka. Pizzabagarna på Tre Kronor i Skellefteå har helt enkelt kommit på att två goda ting borde bli fabulöst tillsammans. Calskroven är helt enkelt ett skråvmål inbakat i en calzone. Det smakade precis lika taskigt som man kunde vänta sig, men nu är the sellouts officitellt calskrove deflowered.

 

Efter det drog vi vidare till Ö-vik. Första konstaterande om den här lilla staden var ett det låg lite amerikanskt jippo över den. Stora vattenrutschbanor, gigantiska skyltar och märklig stadsplanering. Vi körde runt ett tag och hittade hoppbacken.

 

Hur många är det egentligen som håller på med den här sporten? Vi knatade upp på toppen och fick en grym utsikt, dessvärre gick Robs kamera sönder när vi nåt höjdpunkten av allt det där trappgåendet. Sjukt grym utsikt fick vi i alla fall och lite trappträning. Elias ringde en klasskompis och försökte få koll på bra spots i Ö-vik. När tipsen var uppkollade kom vi fram till att nattens övernattning fanns utanför stan.

 

Armageddon fick spinna hjulen igen och vi åkte ut på väg 335. Ganska snart efter vägen hittade vi en liten sjö vid en glänta med strand, grillplats och gubbar med kalla öl vid sina närliggande fritidshus.

 

Vi drog igång engångsgrillen och hoppade i det uppfriskande kalla vattnet. När vi suttit och småhuttrat vid grillen ett tag och slängt på de marinerade kotletterna som Rob styrt upp, kändes det rätt tilltalande att ha några vedklabbar att slänga på eldstaden och få upp värmen. Vi tassade iväg till gubbarna och gumman med de öppnade ölburkarna vid husen och tänkte fråga om några klabbar. När vi kom dit hade de två sjukt fina hundar och kom och hälsade och, i hälarna på dom, en klassisk norrlänning som slängde fram en stadig näve till hälsning. Här blev vi llite distraherade av det sjyssta mottagandet. Dom bjöd oss på bärs så vi lovade att komma tillbaka och dricka den där ölen så snart vi gått tillbaka och ätit vårat kött.

 

Det där köttet var lite för gott och atmosfören lite för skön så tiden rann iväg och gubbarna hann gå och lägga sig, men själva grejen är grym. Det är precis sånt här folk man vill träffa efter vägen.

 

Under dagen hann vi stanna och bomba två longboardbackar också. Robert hittade småvägar och heter från och med denna dag Mjäla.


 


Dag 2

Lite frukost i magen och vi var ute på vägarna igen. När vi kommit en liten bit på vägen mot nästa mål började båda dårarna som fyller upp den här bilen skrika i eufori, utsikterna såg ut att ha gett oss århundradets longboardbacke. Vi stannade bilen på mitten och traskade uppåt med uppkittad utrustning. Asfalten var något lite för grovkornig, men det var en galet bra åk ändå. När vi passerat bilen som stod vid kanten trodde vi som sagt att vi åkt halva backen, det hade vi inte på långa vägar. Backen fortsatte och fortsatte och med högerknäet hängande ut över asfalten bombade vi ner med norrlands största flin på läpparna. På vägen upp tillbaka till bilen hittade vi en liten bäck att bada i, sjukt mycket carpe diem är det enda vi kan säga.

 

Sen pajjade skarven mellan främre röret och ljuddämparna på avgassystemet. Armageddon började låta som en epa och vi hankade oss in till Sollefteå. Mjäla kirrade biffen med en ölburk, slanglås och avgaspasta.

 

Det var någon slags raggarträff i Sollefteå också så vi stod och drägglade lite på gamla muskelbilar. Annars hände inte så mycket mer i Sollefteå, vi åkte över en fin bro som folk reffererade till som Nya bron.

 

Sen var det meningen att vi skulle dra på lite och komma framåt. På vägen kom dock skyltar mot Döda fallet. Elias hade vart här som pojkvasker så det blev ett givet mål. Döda fallet bjöd på grymma naturupplevelser och vi gick omkring och fotade som tokar.

 

Mjälas kompis Ida bor i Åre så vi hade sen tidigare planerat in att svänga förbi henne. Vi brände på och hamnade hos henne på tidiga eftermiddagen. Ida var iväg på träning när vi kom så parkeringsplatsen vid Åre station fick stå som nöjesplats med longboardarna under fötterna. På kvällen körde vi Alfapet och åt lite hemmagjord äppelpaj.

 

Dag 3

Åre på sommaren är sjukt fint. Ida, Mjäla och Elias drog upp till Ullådalen och spana in naturen lite. Elias sprang omkring och nörda sig med kameran för att få lite naturbilder, Mjäla åkte forsränning med sig själv i forsen. Med lite skrubbsår på kroppen var han kall, nöjd och glad med åket iaf. Vi hittade lite snö och kasta snöbollar.

 

Efter det åkte vi ner för vår utspanade longboardbacke med bilen till stranden och sola o bada. Massiv köttfärssås bjuds till middag.

 

På kvällen, efter lite bakad mjuk pepparkaka kunde vi inte hålla oss längre. Ida körde oss till backen och vi fick oss ett redigt downhillåk med longboardarna. Sjukt roligt vart det. Alla backar sammantaget innan den här är som en ensam fjärt i universum.


röda tält och sedlighetsroteln på vägarna

Fuck it, Armageddon ska bränna gummi. Roadtrip 2007 är officiellt igång. Ses i hallongrottan.

Skrubb-a-dub

Har verkligen inte tid att blogga idag och just därför ska jag göra det. Är sjukt svag för inviter till överslagshandlingar.

Kände min plikt igår att vara med på lite sista festligheter med folket på universitetet efter de två sista tentorna innan mitt uppehåll. Lundmark ropade utifrån köket att TD skulle ha grejer på gång borta på Julius.

Sagt och gjort, knatade iväg med några öl i magen. Det bjöds på mat och trevligt folk. När alla kommit lagom i gasen blev det dags för fyllebrännboll. Helvetiskt vad man kämpar med salongsberusat sinne, sprang fastän balansen inte ens lämnade ett litet minne av att någonsin funnits där. Efter brännbollen drog Lundmark och jag hem igen till Fritidsgården, men lite longboard ska man ju så klart hinna med på vägen tillbaka. Hade inte med min egen så det blev till att ragga upp någon annans. En tjej stod och försökte balansera på en så¨jag gick snyggt fram och frågade om man kunde knycka den ett tag. Hon pekade på en snubbe lite längre bort och sa att det var hans och gav mig brädan. Snubben var en kille som sprungit runt i korridorerna på F-huset och utbutit förstående blickar när båda haft en bräda under armen. Vi longboardfolk är en speciell sort helt enkelt.

Hur som helst, balansen var ju inte den bästa och nu hade lite mer öl hunnit slinka ner och jag hade en påse med de sista bärsen i handen. Hoppade på brädan och kickade på för fulla muggar. Han hade sjukt lösa truckar så jag tänkte att jag skulle pressa några tighta svängar. Brädan svängde precis som jag tänkt mig men det gjorde inte jag. Slängde mig fram på Regnbågsallén och skrubbade axeln. Hoppade upp igen och gled runt fontänen. Egentligen skulle vi dragit upp ett helt gäng till Porsöberget men fulla teknologer är inte så himla organiserade av sig.

Kom hem, kom ihåg att sängen är flyttad till Rob, så eftersom Berglund inte var hemma snnodde jag hans säng. Vaknade upp lite bakis imorse och undrade vart i helskotta jag hamnat, haha.

Resten av dagen har gått åt till packning, ikväll blir det korrefest och Cleo. Wonderbart