Bruuuun schuuu...

Hjälp!

Har sugkopps-handdukshållare på min toalett. Tänkte på min brors stundande visit och satte upp en till hans handduk oxå.... Fy fan, kände mig som Roland i Torsk på Tallin, fattas bara en köttstek på min serveringsvagn å radions outtröttliga sällskap...

Note to self: Skaffa ett liv!

Oooooo....

Nu var det dags då, har sjukligt mycket i skolan och har jobbat en hel del så det har varit lite dåligt med tid å ork. Det är mycket i görningen just nu, brorsan kommer om ett par timmar och hälsar på tills måndag. Jag har debuterat som multisportare! Sjukt roligt var det, cyklade ca 2 mil sprang 1 och paddlade en halv. tog 3h och 33 minuter!
Här är hur vi for:

image111


Har precis styrt upp en avslutningsfest för klassen innan vi går in i LUA eller tar uppehåll, ska bli lite tråkigt men jag längtar mer å mer till att få sticka ut å resa.

Höll på att vädra förut i lägenheten lite, då fick jag sällskap av en blåmes. Helt orädd, för att få ut den fick jag ta den med handen å bära ut den till balkongen och kasta iväg den, men den var inte sugen på att gå ut så den flög in igen, samma sak igen. Fick kasta ut den från balkongen igen! Tokiga fågel... Var rätt fränt att bara kasta ut fågeln å så ur den bara stack iväg! Rätt fränt!

Har haft VFU eller praktik sjukt roligt, tränade hockey å höll på! Me like!

Börjar känna mig hemma i norrland nu, "hör" inte längre att dom pratar norrländska osv. men igår slog olikheten mig i ansiktet likt en krocketklubba i skrevet... Att folk inte vet vad Grynkorv är!!!! Är tydligen riktigt lokalt från hjärtetrakten Skaraborg. Så nu vill jag bara påminna alla från slätta att inte missa Grynkorvensdag imorgon torsdag... Så för er från övriga Sverige, detta är Grynkorv:

image112

Läs mer på www.atgrynkorv.nu

Nu ska jag dammsuga å sen blir det slappa tills hin-håle kommer!

Vi ses på facebook...
// Rob



En teori om att ta sig tid för lite nice

Började läsa "Jag ska ta dig dit" av Joyxe Carol Oates på jobbet idag. På en av försidorna har hon lagt in ett citat av Ludwig Wittgenstein. Citatet handlar om begränsningar i vårat språk så jag började googla lite på den här Wittgenstein.

På en hemsida hittade jag att han avslutade ett av sina tidigare verk med texten: "Mina satser förklarar genom att den, som förstår mig, till slut inser dem vara nonsens, när han stigit ut genom dem - på dem - bortom dem. (Han måste så att säga kasta bort stegen, sedan han klättrat upp på den.) Han måste övervinna dessa satser, då ser han världen riktigt... Vad man icke kan tala om, därom måste man tiga."

Det är lite som jag känner mig just nu kom jag på när jag läste det. Jag vill träffa människor som lyssnar och tar till sig vem jag är och vad jag säger till den nivå att det inser att det egentligen är nonsens óch att språket har för många begränsningar för att man ska kunna kommunicera på riktigt med det. Missförstånden är det vi kan använda för att skapa en världsbild som är riktig för oss och det är så nära sanningen vi kan komma. Subjektiva sanningen är den enda som är möjlig att greppa för det mänskliga medvetandet.

En intressant sak med sanningar är att dom är lika sanna hur lite fakta det än finns i bedömningen för att göra dom sanna. Dom är sanna även när de är fel, så länge vi inte vet tillräckligt mycket för att inse att de är falska. Alltså är det ju bara att luta sig tillbaka och njuta av sin illusion med subjektiva sanningar, eller lögner om man så vill. Det går på ett ut, livet är lika lyckligt och nice att leva hur som helst.