En främmande tant i sovrummet är som en dröm

Brorsan kom över med sin vän igår och åt lite middag hos oss. Somnade intet ont anande vid ett-tiden. Vid tretiden vaknar jag av att en tant på 50+, med sånt där karakteristiskt fyllkärring ansikte som alla gamla fyllkärringar har, öppnar dörren till mitt sovrum. Hon var nykter dock, men det gjorde ändå att hela situationen blev ännu mer bisarr.

Tanten: Du är inte mördad eller nåt va?
Jag: Eh, nej (gnuggar mig lite i ögonen här och undrar vem i helvete det här är)

Tanten: Du är ok? Det har inte hänt nåt?
Jag: Nej (undrar vad i HELVETE det är som händer här)

Tanten: Er dörr stod öppen
Jag: Eh, jaha, tack.. (Jag är fortfarande inte på det klara med vart jag är mellan dröm och verklighet)

Tanten: Är du ok?
Jag: Ja, eh, jag sov bara

Strax därefter kom brorsan tillbaka och jag orkade mest peka trött på den lediga sängen och somna med en duns i min egen. Bisarra grejer händer även i Huddinge ;)

hey hey hey smoke weed every day

Har suttit och lyssnat en del på skön drogliberal musik på sistonde. Men när Peps börjar prata om att staten inte tillåter cannabis för att folk som röker på förstår hur det egentligen är, börjar jag fundera.

Alla som har läst Drogernas Historia kan nog hänga med på det här resonemanget. Alkoholen använde kolonisatörerna för att hålla tillbaka urinvånarna och se till att dom tog ovettiga beslut vid förhandlingar. Amerikanska soldater som flög under D-day var fullproppade med amfetamin och cannabis. Engelsmännen gav hash till Assasinerna och använde dom som lönnmördare.

I mina ögon känns det mer som att droger används av dom ledande makterna för att hålla ner folket. Man kan ju se ganska tydligt nu också när behovet av att förblinda världen för vad som egentligen händer att drogreklamen blir mer utbredd. En av hjältarna i Heroes går på heroin, i sex and the city rökte dom marijuana och det är alkoholreklam i varenda svensk tidning numera.

Jag har en liten förkärlek för konspirationsteorier, men den här är väl inte helt omöjlig?

Ännu är man för ung för att orka förstå iaf så jag ska leva kvar i svenska folksjälen och supa som en redig karl på lördagkvällarna. Vi har verkligen kommit någon vart i det här landet.

Det här med cigaretter är helt genialt förresten. Arbetarna började samla cigarrfimpar och rullade cigaretter av dom. Stora bolag förstod att det här kunde vara vinstdrivande och började serietillverka arbetarnas lilla påfund. Nu blev dom fattiga beroende av sin egen uppfinning och köpte dom från storbolagen. Staten började lägga skatt på cigaretterna och så tjänade man pengar på folks beroende.

När jag röker en cigrett känner jag mig självständig och lite anarkistisk för att det är mitt eget val, trotts att jag vet att det inte är bra för mig. Men det ända jag gör är att casha in lite extra pengar till staten (som förvisso går tillbaka till mig på omvägar). Möjligen drar jag på mig lite kassa lungor och stödjer sjukvården också. Skulle jag bli kedjerökare kunde jag lägga in mig på privat avvänjning och ge något sjysst företag lite pengar.

Nu är inte jag rökare, så jag ska be att få tacka rökarna för att dom får samhället att gå runt. Det var era pengar som betalade min fina skolgång ;)

Teacher Don't teach Me No Nonsense

Det finns oändliga utläggningar man kan göra om musik, men ibland är det egentligen ungefär lika intressant som att se tennis på TV. Här pratar Fela Kuti om sitt politiska engagemang och då blir det väkdigt intressant helt plötsligt. Men musiken är ändå stora grejen med det här för oss västerlänningar som inte har den blekaste om vad han kämpade mot.

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Sista delen

En påse nötter simmar runt i cyberrymden

Jag har tappat inspirationen lite med den här bloggen på sistonde känner jag så tanken var att jag skulle göra en Schulman ett tag och se om det kom upp något, men dagens inlägg får handla om något som inte Alex alls skulle skrivit om.

På jobbet sitter jag nästan hela tiden vid en dator, åtminstonde vid gamla objektet där jag får sitta och snurra i min fotölj för tillfället. Sitter jag vid en dator är jag fast i den, även om jag tycker att det finns roligare saker egentligen att göra som dessutom ger mer långsiktigt utbyte. Men datorn har en sak att erbjuda som de andra aktiviterna för att fördriva tiden inte kan erbjuda, datorn ger en känsla av socialt utbyte. Sitter jag här och läse en bok är det bara min monolog i huvudet och möjligen författarens tankar som jag brottas lite med. Problemet med det här skenbart sociala utbytet som datorn ger är att det mest är en påse nötter där ute.

Satt först på QX HBT-community för att försöka riktigt bli av med mina fördommar om bögvärlden. Det här går inte så bra när 50åriga gubbar försöker ragga på en med ett "Hej, hur är läget?". Jo, gott folk, det är sexraggning. Nästa meddelande brukar nämligen vara "Tjena, hur är läget? jag har tråkigt, är du kåt?". Visst Qruiser är en stor jäkla sexannons, men nej, gubbjävel jag är inte villig att ligga med dig. Så.. jag tänker att jag ska spreta lite till. Vart vänder man sig då? Helgon.net. Visst jag vet egentligen att det är en kollektiv idioti som hänger över hela communityt, men så var det de här med antifördomsgrejen.

Nåväl, jag sätter mig på helgons forum och börjar läsa och får se följande :
(Läs nerifrån och upp)

Telefonkontakt K19 från Surahammar i Västmanlands län, 20/2 kl 16:52 
 
Precis
 
Svara - Markera som oläst
 
 
Angeleyez_666 T21 från Hudiksvall i Gävleborgs län, 20/2 kl 15:16 
 
ok ok...

då förstår ja....

de e inge fel me de...
 
Svara - Markera som oläst
 
Telefonkontakt K19 från Surahammar i Västmanlands län, 20/2 kl 15:01 
 
1. jag vill vara en man
2. jag vill ha K18
 
Svara - Markera som oläst
 
 
Angeleyez_666 T21 från Hudiksvall i Gävleborgs län, 20/2 kl 15:00 
 
ok ok... nu blev ja nyfiken...
 
Svara - Markera som oläst
 
Telefonkontakt K19 från Surahammar i Västmanlands län, 20/2 kl 14:49 
 
För att det kanske har sina anlednigar til det
 
Svara - Markera som oläst
 
 
Angeleyez_666 T21 från Hudiksvall i Gävleborgs län, 20/2 kl 14:48 
 
ok ok varför står de kille då?
 
Svara - Markera som oläst
 
Telefonkontakt K19 från Surahammar i Västmanlands län, 20/2 kl 14:48 
 
Det tycker jag inte. Jag vet månag som blir det. (kanske ska tillägga att jagj är tjej?)
 
Svara - Markera som oläst
 
 
Angeleyez_666 T21 från Hudiksvall i Gävleborgs län, 20/2 kl 14:47 
 
oko ok... de låter konstigt...

Vad sjutton? Det är dags för mig att lägga ner communityverksamheten nu. Ska börja träffa folk på krogen istället att prata med. Eller är det bara jag som dansat för mycket när jag är ute för att märka att det finns lika många spån i riktiga livet också?

Nu har jag gjort tillräckligt många Robert Gustavsson citat i mitt liv egentligen, men hans immitation på Tony Richardsson när han säger "nää, ja e int' bitter" passar nog in lite för väl som avslutning på dagens blogginlägg.
 
Simma lugnt gott folk så hörs vi när isarna börja smälta igen.  /Elias "Dräparn" Holm

Kärlek i skala 1/16...

Min Pappa har köpt en stridsvagn... Han är glad!

image109

You caught a fat base

image108
Var sak har sin tid

Det har hänt sjukt mycket roligt på sista tiden. En del skulle jag kunna berätta om, annat gör bäst i att ligga och sneaka på er i det dolda. Igår skulle Förskolevåld repa lite i lägenheten. Emil kom hit med sprit och det spårade rätt lagom. Jag vaknade i en serbisk ormgrop imorse och svängde ihop lite frukost. Vårat köksbord är ett jäkla konstverk kom jag fram till med lite disiga ögon.

Annars har det varit en del utgång på senaste tiden. Två onsdagar har vi varit på Baba sonic och hoppat runt till indiepop och electro. Nu känns det lite som vi är klara med Baba så nästa onsdag blir det Raw fusion på Mosebacke etablisemanget.

"Den trojanska hästen har äntligen smugits in på Mosebacke Etablissement! Raw Fusion presenterar stolt, Trojan Soundsystem influget ända från London (UK) och Kingston (Jamaica)."

Kommer bli stört drag kan jag meddela för alla er som inte är invigda ännu.

Sitter och lyssnar på El-P nu på högsta volym i lurarna och försöker bli klar med alla tankar som rivits upp från misshandeln i Stockholm och Salem efter alla förhör och höranden.

Peace out /Fat joe

Mat äter sallad...

Sitter å försöker knåpa ihop en uppgift tills imorgon... Rätt kulig sak men jag kan inte motivera mig att ta tag i det, är dock ingen panik då det fattas typ en halv sida bara!

Fan Elias jag tycker att du är lite slö på bloggandet nu! Uppsträckning!

Hittade denna fantastiska video på Buzz, humor i det frigjorda 70-talet!



// Jag heter Robert men jag stavar mitt namn H-Ä-R-S-K-A-R-E

Ol' favvo....

Elias du hade nått om en läderpiska på din msn, förde direkt mina tankar till denna odödliga klassiker... Håll i er röda hatt och ta emot!

// Bore

En diskussion om en säng....

Ringde precis Elias och snackade för första gången på länge! Kan inte annat än skaka lite ledsamt på huvudet när jag kommer fram till att jag har 8 paltar som jag måste klämma i mig själv!

Det är mycket i görningen nu för min del. Skolan drog igång med buller å bång direkt, vi hade en minst sagt intressant dag på ormbergets topp med skojjiga äventyrslekar med figuranter som gick runt och jagade oss mitt i den mörkaste natten! Rätt skoj faktiskt. Sen var det en dag ledigt innan vi gick ut på en två dagars vandring på, hör å häpna, Elias-leden. Elias var tydligen en stråtrövare som bodde i en grotta i Piteå området. När länsman sen kom och gjorde en räd mot hans tillhåll tog han och försvarade sig med fattigmansvapen; Varma paltar!!!! Som han med precision hivade mot statsmakten! Helt underbar historia! Vi hade superväder och allt var sjukt roligt, min nya bas-grupp är klockers och vi hade riktigt roligt på vägen.

image105

image106

image107

Så idag är det söndag och jag söker med iver efter motivation att städa upp i lägenheten, går sådär faktiskt.

Jag försöker styra upp min höst och min vår redan nu, det är mycket som ska göras. Jag måste lösa allt till hemflytten till Lidköping och jag ska försöka engagera mig lite i lite föreningar nu i höst å se om några nya kontakter inte kan knytas.

Min plan för mitt fria år är följande:
Alternativ 1.
Jobba på Dafgårds ett tag sen åka till Island och jobba lite där, sen avsluta resan i Nya Zeeland med Filip.

Alternativ 2.
Detta är det alternativet som det lutar mest åt, jag söker utlandstjänst och åker på en rotation. När jag sedan kommer hem bränner jag alla pengar på resan till Island och Nya Zeeland.

Tanken att göra utlandstjänst istället för att stå i fabriken lockar rätt bra, att bryta studierna med lite äventyr i ett annat land med en schyrre lön.

Jag och Stina ska sriva en kokbok, mer info om hur ni kommer kunna köpa denna kommer! Men många smarriga recept utlovas. Vi jobbar just nu med titeln och mitt förslag är: Allt blir gott med en 3:a grädde och lite vaniljvisp!

Så nu höjer jag volymen på stereon, smäller på Svenska Akademien och tar tag i disken...
// Kaki-Bob