Vars ska vi far?

Satt i skolan igår och pluggade till Stress-tentan. Läste kapitlet om könsskillnader och började klura lite. Det finns mycket grundläggande skillnader i manliga och kvinnliga hjärnan. Det här utvecklas framförallt under fostertiden. Mannen får utsöndring av testosteron från testiklarna som driver utvecklingen av hans hjärna till att få en manlig karaktär. Det är tydligen inte riktigt klart än hur det går till med kvinnliga hjärnan, men det lutar åt att det är hormoner som styr även här. Frågan är då, ska vi se till skillnaderna och utveckla samhället utifrån dom eller ska vi försöka anpassa oss och göra ett könsneutralt samhälle?

 

Klurade på en annan sak också, om man nu ska göra ett sånt här könsneutralt samhälle borde man kanske uteslutande ha ledare med Turners syndrom. Det är tjejer som saknar en X-kromosom och därför saknar könsidentifikation.

 

En till intressant sak, man brukade behandla blivande mammor med hotande tidigt missfall med manligt könshormon. Man slutade rätt snabbt med det här eftersom flickorna som föddes blev bråkiga och jobbiga, vad säger det här om oss män?

image96

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback